پژوهش یعنی تبیین

طیبی

درنشستی که روز چهارشنبه با هدف آشنایی طلاب با ضرورت و شبوه پژوهش در مدرسه برگزارشدعنوان شد: برای انجام پژوهش سه عنصر انگیزه ، ضرورت و هدف لازم است.

ناهید طیبی در هفته پژوهش گفت برای انجام یک پژوهش سه عنصر انگیزه،ضرورت و هدف لازم است .

استاد حوزه با اشاره به ضرورت انجام  پژوهش گفت : جهت انجام کار پژوهشی باید علاوه بر محتوا ، جرأت ، خلاقیت و جسارت برای به روی کاغذ آوردن محتوا وجود داشته باشد.

ناهید طیبی درادامه به بیان تفاوت تبلیغ و پژوهش پرداخته و افزود : برای تبلیغ  دین ، طلبه  باید یک تحلیل گر قوی باشد. تبلیغ یعنی بیان اما پژوهش یعنی تبیین . در تبیین به چرایی ها پرداخته می شود . یک پژوهشگر از این جهت که علمی و روشمند به مباحث می پردازد می تواند درکل جهان تاثیرگذار باشد.

پژوهشگر برتر حوزه تصریح کرد :برای انجام یک پژوهش سه عنصر انگیزه، ضرورت و هدف لازم است . انگیزه از درون انسان را به حرکت وادار می کند و ضرورت امری بیرونی و اجتماعی است که انسان را از بیرون وادار به حرکت می کند.

طیبی با اشاره به روایتی از امام باقرعلیه السلام که فرمودند:" اگر انسان  چهار نوع معرفت داشته باشد کافرنمی شود . اول خود را بشناسد. دوم خدا را بشناسد. سوم وظیفه خود را بشناسد و چهارم کسانی که مقابل انجام وظیفه او قرار گرفته است را بشناسد- دشمن شناسی -  تصریح کرد : ما باید دشمن شناسی داشته باشیم . دشمنان با پیدا کردن مسیرهای ضعف ما دنبال نابودی ایده ها و اندیشه های شیعی و اسلامی هستند بنابراین باید پژوهش کنیم که زمین نخوریم و بدانیم دشمن از چه مسیرهایی وارد می شوند تا بتوانیم با آن مقابله کنیم .

وی تاکید کرد : ما از طریق انس و تعمق در قرآن ، حدیث، سیره پیامبر و اهل بیت علیهم السلام می توانیم علاوه بر پاسخگویی به شبهات، هویت خود را حفظ کنیم.

استاد پژوهشگر حوزه گفت : طلبه باید با سواد ، روش مند و صاحب اثر باشد و به کلاس های درس اکتفا نکند و از همان ابتدای تحصیل شروع به مطالعه یک دوره ازکتاب های شهیدمطهری (ره) نماید .این دوره مطالعاتی ، طلبه را در برابر شبهات واکسینه می کند . از خلفت آدم(ع) تا کنون معمولا شبهات یکی بوده و فقط شکل  و روش و ادبیات آن ها تغییر یافته است.

طیبی در پایان به سومین عنصر انجام پژوهش یعنی هدف اشاره کرد و یادآورشد: هدف، بیداری است.اهداف را برای خود مشخص کنید. بی تردید جامعه آینده از نسل امروز پیشرفته تر و عاقل تر است و طلبه باید خود را برای چنین نسلی تربیت کرده باشد.

مطالب مرتبط :

اشتراک گذاری: